Deel via

Neem de regie

Als je kanker krijgt, is dat zeer ingrijpend. Je hele leven ziet er ineens anders uit. Toch kun je zorgen dat jezelf de regie in handen houdt. De kankerpatiëntenbeweging heeft een aantal hulpmiddelen ontwikkeld om het zelfmanagement of zelfzorg te versterken.

 • Folder kanker en zelfmanagement
  Zelfmanagement is een veelgehoord begrip in de zorg. Maar wat houdt het precies in en kan het jou helpen? Een uitleg vind je in deze folder.
 • Checklist en patiëntenkaart 'Meer regie'
  Onze checklist en de patiëntenkaart helpen je om zelf de regie te houden over je leven met of na kanker. Je krijgt onder ander tips en nuttige informatie over het kiezen voor een zorgverlener, keuzes maken voor en tijdens de behandelingen en het gesprek met de arts.
 • Weer aan het werk
  Je wilt weer aan het werk na de behandeling of wilt blijven werken. Hoe pak je dit aan? Op kanker.nl vind je hulpmiddelen en informatie om je op weg te helpen. Ook hebben we een e-learning ontwikkeld en informatiemateriaal voor zorgprofessionals.
 • Afsluiten (levens)verzekering
  (Ex-)kankerpatiënten die een (levens)verzekering willen afsluiten, lopen veelvuldig tegen allerlei belemmeringen aan. Toch is het verkrijgen van een acceptabele premie niet onmogelijk. Lees hoe wij je kunnen helpen.
 • Maak gebruik van e-health
  E-health is een breed begrip. Het omvat alles wat te maken heeft met de zorg en informatie over de zorg via digitale kanalen. Het is een handig hulpmiddel bij zelfmanagement. De kankerpatiëntbeweging is betrokken bij een aantal digitale platforms.

Bijlagen

Zie ook